30 de març del 2009

Vídeo: "La tortuga tímida"

Aquest és el vídeo de "La tortuga tímida"

28 de març del 2009

Sessions de les últimes setmanes

I després de molt de temps sense actualitza... ja va sent hora!
En les darreres setmanes hem estat treballant amb les diferents eines que ens proporiona el Word i el Google, programes de gran utiltat per a estudiants com nosaltres.
Amb el Word, vem aprendre a generar un índex. Els passos a seguir són els següents:
1. Obrir un document, en el qual hi hagi títols i subtítols.
2. Afegir una pàgina en blanc, davant de tot del document de la següent manera: Insertar --> Salto de página.
3. Un cop afegida aquesta pàgina en blanc, anem a l'icono Referencias --> Tabla de contenido --> Insertar tabla de contenido.
També vem aprendre a no numerar l'índex. Per a poder-ho fer, hem de crear les anomenades seccions, que són com diversos treballs en un de sol.
La setmana passada també vem estar treballant amb el Google. Vem crear documents amb el Google docs. Aquesta eina serveix per a poder crear, guardar, modificar i fins i tot compartir els nostres documents, de manera que per a fer treballs és molt útil.
I per a fer servir el Google docs ens vem repartir els treballs. El nostre grup ens ha tocat el treball número 3, que es titula Portals educatius orientats als alumnes.
I després de repartir-nos els treballs, vem editar vídeos de youtube amb el Windows Movie Maker. Per a poder fer tot aquest procés, cal triar un vídeo del youtube, i seguir els passos següents:
1. Obrir l'internet amb el Firefox.
2. Intal·lar l'extenció DownloapHelper, en el qual trobarem un enllaç al blog de l'assignatura.
3. Un cop s'ha intal·lat aquesta extenció i ha fet tot el procés que ens demanava, anem al Youtube, i cliquem a la icona que dóna voltes i guardem el vídeo a l'escriptori.
4. Convertim el vídeo en un nou format: Eines --> Downlaophelper --> Preferences --> Conversion --> Conversion Enabled --> D'acord.
5. Un cop verifiquem que està instal·lat, tornem a clicar a la icona i amb el botó dret: Convert videos --> Seleccionem el vídeo --> Obrir --> Triem el format WMV --> D'acord.
6. I per últim editem el vídeo amb el Movie Maker. Cliquem al programa i Importar vídeo. Després, anem jugant amb els diferents efectes.
I això és tot!
Bon cap de setmana!

5 de març del 2009

Aprenem a sobreposar la nostra veu a una cançó


Mitjançant el programa Audicity, hem après a sobreposar la nostra veu a qualsevol cançó. Primer de tot, hem de baixar la frase o part de cançó en el meu cas, que vem grabar en la classe anterior de noves tecnologies.

Un cop tenim la cançó a l'escriptori, els passos a seguir són els següents:
1. Obrir el programa Audacity.
2. Anar a Projecte i Importar àudio. Aquest pas l'hem de fer dos vegades: una per a baixar la nostra frase, i l'altre per a posar la cançó amb la qual sobreposarem la nostra veu.
3. Seleccionar el nostre tros de frase, i després, mitjançant l'eina de desplaçament en el temps, moure'l per a que soni on nosaltres volguem.
4. Ara ja treballem amb la música original. Seleccionem el tros que volem tallar, per a que no sigui tan llarga.
5. I mitjançant l'eina d'envolupament, baixem el so de la cançó original, per a que es pugui sentir bé el tros de frase que hem grabat previament.
6. Finalment, exportar com a WAV

Tot aquests són els passos a seguir per a poder sobreposar la nostra veu a una cançó.
Avui he après a fer una cosa nova. Espero que a poc a poc, pugui dominar millor els programes informàtics! De moment, estic contenta!



PD: A la foto, dos components de Sau (Carles Sabaté i Pep Sala), grup que he fet servir per a poder sobreposar la veu a una de les seves millors cançons: Boig per tu!